Fietsen in Azië

3 x Fietsen in Azie

Fietsen in Azië

Hoe verken je een nieuwe omgeving het beste als je op reis bent? Op de fiets! Ik vind het erg leuk om te fietsen in Azie. Hier in het kort een top 3 van mijn favoriete fietsplekken op reis:

Fietsen in Azië: Fietsen in Bangkok | Thailand

Fietsen in Azië Thailand
Met mijn reismaatje stapte ik in Bangkok op de fiets. Een fijne tocht, buiten het centrum, langs klongs, markten en tempels.

Fietsen in Azië: Seoul & Gyeongju | Zuid-Korea

Fietsen in Azië Zuid Korea
In Zuid-Korea heb ik aardig wat tijd doorgebracht voor een oud-werkgever. Ik begeleidde er Nederlandse groepen op 21-daagse rondreizen door het land. In Seoul leidde ik hen over de brede fietslanen langs de Han Rivier. In Gyeongju, de oude hoofdstad van het Shilla tijdperk, gebruikten we de stalen ros om de verschillende bezienswaardigheden in de stad te bezoeken.

Fietsen in Azië: Mandalay & Bagan | Myanmar

Fietsen Azie Myanmar
Vanuit Mandalay huurde ik met mijn reismaatje (zie Bangkok) een fiets om op deze manier naar Amarapura te gaan, bekend vanwege de ruim 1,2 kilometer lange teak houten U Bein brug. Maar de mooiste rit was toch wel die, over de stoffige zandpaden, langs de indrukwekkende tempels van Bagan.

Huur jij ook wel eens een fiets als je op reis bent? Wat is jouw mooiste fietstocht?

Meer Azië:

Reisschema half jaar backpacken in Azië | Vietnam

7 antwoorden
 1. cor duran
  cor duran zegt:

  Onze twee mooiste fietstochten in Azie waren die rondom de Angkor Wat in Siem Reap. De tweede fietstocht die wij mooi vonden was die in en rondom Hoi An. Wij hebben ook gefietst in Bangkok, ( drie maal) Chiang Mai en Pattaya

  Beantwoorden
  • evahopstaken
   evahopstaken zegt:

   Beste Cor, in Angkor reed ik rond, achterop bij een van de vele motortaxi’s. Hoi An verkende te voet. Ben je met Cor van Kessel meegeweest in BKK?

   Beantwoorden
 2. Michelle
  Michelle zegt:

  Fietsen doen wij ook regelmatig tijdens het reizen. Sneller dan lopen, maar beter dan een auto. Je ziet meer en vaak vinden de lokale mensen het fantastisch; toeristen op een fiets.

  Beantwoorden
  • Eva Hopstaken
   Eva Hopstaken zegt:

   Hi Michelle, ik huurde eens in Mandalay een fiets om naar de U-Bein brug te rijden. Mijn reisgenoot is bijna 2 meter, de fietsjes kinderformaat, de locals lachten zich een bult

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *