Het enige boek in je koffer

Boek | Het enige boek in je koffer

“Mam, wat mag ik meenemen?” roept meisjelief (6 jaar) vanuit haar slaapkamer. Waarop mijn standaard antwoord klinkt; “Niet te veel.” Per jaar maken we nog al eens een uitstapje, dichtbij of ver(der) weg, waarbij de koffer ingepakt wordt. Waar op onze eerste reis naar Thailand (mini me was toen net geen twee jaar) een paar pixiboekjes voldeden op reis, nemen de exemplaren in de loop der jaren in aantal en gewicht toe. “Dit jaar doen we het anders,” zeg ik tegen haar. In mijn handen hou ik een kakelvers boek, “Dit wordt het enige boek in je koffer.”
Het enige boek in je koffer

Moeilijk

Met een schuin oog kijkt ze me aan en pakt dan het boek van me aan. Achteloos gaat ze op haar bed zitten bladeren, geen oog meer voor de kleding en het speelgoed dat ze aan het uitzoeken was. De koffer blijft onaangeroerd in de hoek staan. Mevrouw heeft nu de focus naar iets anders verlegd. Ze maakt het zich gemakkelijk en bladert op haar buik door het boek. Nu het einde van groep 3 in zicht is, neemt haar woordenschat hand over hand toe. Met een lichte frons in haar voorhoofd hakt-en-plakt ze her en der wat woorden en zinnen bij- en aan elkaar. “Grrrr,” gromt ze; “moeilijk.”
Het enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer

Als zelfleesboek is Het enige boek in je koffer voor ons meisje inderdaad nog wat te moeilijk. De tekeningen en de woorden die ze kraakten maken haar echter nieuwsgierig. “Mam, kunnen we nu alvast een verhaal lezen?”
Het enige boek in je koffer
Secuur zoekt ze de pagina van haar zinnen op. ‘Het hol van Nor’ moet het worden. “Nog eentje………?” Omdat ik zelf (ook) erg enthousiast ben over de leuke tekeningen en dito tekst, geef ik gemakkelijk toe. “Nog eentje dan.” “Deze, die kan ik al een beetje zelf,” klinkt het kordaat.
Het enige boek in je koffer

Opgelost

“Dus…. deze kan in de koffer?” Haar blik spreekt boekdelen, natuurlijk gaat het boek mee, zie ik haar denken.
Het enige boek in je koffer
Het enige boek in je koffer bevat 28 versjes en verhalen, zodat er elke dag op vakantie (minimaal) een nieuw verhaal  voor het slapen gaan in staat. Hoe handig is dat? Omdat de verhalen steeds over andere karakters gaan is geen een avontuur hetzelfde. Niet 3 (of 4, of 5) verschillende boeken in de bagage, dit is het boek dat je kind deze vakantie nodig heeft en verder niets.

Praktisch

Titel: Het enige boek in je koffer
Omvang: 96 pagina’s
ISBN: EAN 9789089672391
Prijs: € 17,50
Meer info: www.pipmaki.nl
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

5 antwoorden
 1. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Super handig! Wij lezen veel en lezen geregeld boekjes en verhaaltjes op vakantie voor de 2de, 3de of 10de keer… zeker als we lang gaan, in de zomer. Dit ziet eruit als een leuk boek, de plaatjes doen me een beetje aan Moffel en Pier denken, die verhaaltjes zijn ook echt leuk!

  Beantwoorden
  • Eva Hopstaken
   Eva Hopstaken zegt:

   Het is echt een heel leuk boek. Toen ons meisje nog wat kleiner was, namen we dikwijls wat Pixi-boekjes mee, maar dat mag nu niet meer, want die zijn voor kleuters 😉

   Beantwoorden
 2. Sanne
  Sanne zegt:

  Wat een leuke illustraties en wat een pakkende titel! Met dit boek heb je helemaal geen andere boeken in je koffer meer nodig. 🙂

  Beantwoorden
 3. Jessica
  Jessica zegt:

  Wat ontzettend handig zeg! Kan me voorstellen dat kinderen anders 15 verschillende boeken mee willen sjouwen, want ze willen toch iedere dag wel minstens 1 nieuw verhaal (had ik in ieder geval vroeger wel). Ik had zelf zo’n 365 dagen boek over berenverhalen. Al hadden we die aan het einde van de maand vaak al uitgelezen omdat ik ongeduldig was en minstens 10 verhaaltjes eiste van m’n ouders haha ;p Sowieso ben ik fan van de illustraties in het boek en wanneer er een luiaard op de kaft staat ben ik al om! 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *