Search
Close this search box.

Aruba | Aruba, altijd een goed idee

Aruba Walking Tours

Niet voor niets begint het alfabet met de letter A, de A van de ABC-eilanden. De A van Aruba onderdeel van de kleine Antillen. Voor een kennismaking met het Caribisch gebied, is het niet meer dan logisch met Aruba te beginnen.

Adrenaline kick in Nationaal park Arikok

Aruba Nationaal park Arikok maanlandschap
De uitgereikte buff blijkt al snel geen overbodige luxe. Mijn reisgenoot en ik verdwijnen in een wolk met stof als onze UTV (Utility Task Vehicle) door de bocht gaat. Met dit kleine wendbare buggy’tje toeren we met een gids door het Nationale Park van Aruba, Arikok. Spectaculaire landschappen trekken aan ons voorbij. We houden halt – en onze adem in – bij spectaculaire grotten, waar zelfs nog oude Indianentekeningen in te zien zijn. Wanneer het stof echt in al mijn poriën zit, is het tijd voor een verkoelende plons in een van de natuurlijke poelen in het park.

Ben je minder avontuurlijk aangelegd, er zijn ook verschillende wandelroutes in het Nationaal Park. Het maakt niet uit op welke wijze je Arikok bewondert, de opbrengst van het entreekaartje gaat naar het behoud van het park. Win-win zou ik zeggen.
➡️ Lees ook het artikel Een middag op avontuur in Nationaal park Arikok

Street art spotten in Sint Nicolaas

Aruba Street art in San Nicolas Bordalo II Iguana Eva en Monique
“Sint Nicolaas, daar is toch niets te beleven?” zegt iemand in mijn hotel me met enige aarzeling in de stem. “Vroeger misschien,” antwoord ik “maar deze ochtend was het er behoorlijk tof, in ieder geval.”

Vanuit Oranjestad stap ik op de lokale bus naar het Sint Nicolaas, het voormalige Lago hoofdkwartier. Nadat de raffinaderij verdween, werd het akelig stil in de stad. Tot het najaar van 2016. In september van dat jaar hield de stad haar eerste Art Fair. Het gevolg, daar slenter ik op een rustige donderdagochtend langs. Oude panden gehuld in werkelijk prachtige street art. Lokale, Nederlandse en internationale artiesten vechten om mijn aandacht. “Sint Nicolaas, dus,” klinkt het wanneer ik mijn ongelovige Thomas de foto’s op mijn camera toon. “Toch even onthouden.”
➡️ Lees ook: Spot toffe street art in San Nicolas

Vergeet Oranjestad niet

Aruba Walking Tours paard en gevel
Het is uiterst verleidelijk naar Aruba te reizen en elke dag van je vakantie te genieten van het heerlijke strand. Luister naar me als ik je zeg dat je Oranjestad zeker niet over mag slaan, het is de moeite van je bezoek zeker waard. Om meer te weten komen van de Arubaanse hoofdstad, neem ik deel aan een wandelexcursie van Aruba Walking Tours. Met goedlachse Mark-Benson, mijn gids, slenter ik langs blauwe paarden, monumenten en musea. Terwijl hij de ene anekdote na de andere uit zijn pet tovert begint mijn maag te knorren. Een Antilliaans pasteitje neem ik dan ook graag aan van de lokale verkoopster. Een tour waar je niet alleen over de cultuur hoort, maar deze tevens ziet en ook nog eens proeft, wat een goed idee.

Aruba: Foodies heaven

Stoofpotjes, pasteitjes (pastechi’s) en natuurlijk verse vis. Eigenlijk is alles lekker op Aruba en met meer dan 200 restaurants groeit het eiland zo langzamerhand uit tot een ware foodies hotspot. Of het nu gaat om vegan tentjes, culinaire hoogstandjes, visrestaurants, hipster bars of lokale eettentjes, je treft het allemaal op het eiland. Mix met de locals, bestel een pastechi bij een foodtruck of schuif aan bij Djiespie’s in Oranjestad. Doen hoor. Tip: vraag op vrijdagavond naar de fameuze Johnny Cakes.

Groen Aruba

Duurzaamheid is overal ter wereld belangrijk, Aruba vormt daarop geen uitzondering. Reeds in 2013 is Aruba de strijd aangegaan om tegen 2020 carbon free te zijn. Weg met energie opgewekt uit olie, welkom wind- en zonne-energie.

Naast deze strijd worden op grotere en kleinere schaal meer initiatieven ontplooid ten behoeve van een beter milieu. Tijdens mijn verblijf in het Divi Aruba All Inclusive Resort werd ik aangenaam verrast door het feit dat het hotel herbruikbare plastic bekers voor haar drankjes gebruikt. Daarnaast heeft de bekende hotelketen plastic bestek en rietjes verbannen. Niet alleen zijn rietjes slecht voor het milieu, door de alom aanwezige passaatwind vlogen er voorheen met grote regelmaat exemplaren rechtstreeks de zee in. Hoera voor dit initiatief om de plastic soep terug te dringen.
➡️ Hoe het verblijf bij het Divi Aruba All Inclusive Resort was, dat lees je hier
Divi All Inclusive Resort bed met zwanenhandoeken

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TRAVELBOOK #8 | juli 2018

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *