Je hebt van die nummers, je hoort ze en ineens ben je (terug) op reis.

1206  Gobi

Mongolie (7)

scan0005

1207  Gobi

On the first part of the journey
I was looking at all the life
There were plants and birds and rocks and things
There was sand and hills and rings
The first thing I met was a fly with a buzz
And the sky with no clouds
The heat was hot and the ground was dry
But the air was full of sound

I’ve been through the desert on a horse with no name
It felt good to be out of the rain
In the desert you can remember your name

Nieuwsgierige jochies komen over de kale heuvels van Mongolië, in de Gobi woestijn aan gegalopeerd. Ze hebben de stofwolken gezien die onze Jeep veroorzaakt heeft. We verruilen tijdelijk onze pk’s voor slechts 1pk, het Mongoolse paard. Een klein wendbaar paardje, dat in Nederland eerder de naam pony zou krijgen. Even goed om te weten, ik kan NIET paardrijden. Ooit zat ik tijdens andere reizen wel eens op de rug van een edele ros, maar daar is dan ook meteen alles mee gezegd.

Batzorig, onze gids, zegt me niet te wanhopen, mijn paard is gewend aan kinderen. Geen idee hoe ik deze opmerking precies moet plaatsen. “What’s his name?” vraag ik hem. “No name!” klinkt het kort maar krachtig, terwijl hij mijn paardje op de kont slaat waarna het beest begint te lopen.

De eerste vijf minuten zit ik als een houten Klaas op de tamme hengst, daarna blijkt dat no name weinig begeleiding of aansporing nodig heeft. De jochies draven langs me heen, terug naar het witte stipje aan de horizon, terug naar hun ger. Wanneer ik eenmaal op mijn gemak in het zadel hang, begin ik het leuk te vinden. In het weidse landschap zing ik zachtjes; “I’ve been through the desert on a horse with no name…..”

Aan welk nummer koester jij reisherinneringen?

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *