Het einde van mijn half jaar backpacken in Azië nadert, Laos is het laatste land, maar nog niet het laatste reisschema, ik keerde na een bezoek aan dit land immers terug naar Thailand om vandaar uit terug naar Nederland te keren.Laos klonk voor mij voor vertrek heel exotisch, misschien kwam dat omdat ik het toen alleen van naam van het keukenkruid kende. In het westen weten we vrijwel niets over de geschiedenis van dit land en welke rol het speelde gedurende de verschillende oorlogen die in de nabij gelegen buurlanden woedden.

Pakse en omgeving, vooral Bolaven plateau vond ik top, de flop gaat naar Savannakhet, door mij ook wel verbasterd tot savannakut. Niets te doen, niets te beleven en bovendien sliep ik er ook nog eens in een waardeloos guesthouse. Dikke streep er doorheen als je mij vraagt.

5405  Luang Prabang

Slow boat richting Luangprabang, locals wachten geduldig op de boot die behalve toeristen ook voorraad vervoert

5413  Luang Prabang

Avondmarkt @ Luangprabang

5604  Wat pu

Misschien wel het gaafste vervoermiddel in zes maanden tijd. Op weg naar Wat Phu Champasak

Laos560001

Totaal verlaten, geen andere bezoekers! @ Wat Phu Champasak

Laos780001

Bolaven Plateau. Top!

23-10-2003 Chiang Rai – Chiang Khong per bus Chiang Khong – Huay Xia per bootjeAankomst Laos
24-10-2003 Huay Xia – Luangprabang per slow boat
25-10-2003 Aankomst Luangprabang
27-10-2003 Luangprabang – Vientiane
28-10-2003 Vientiane – Savanakhet per bus
29-10-2003 Savanakhet – Pakse per bus
03-11-2003 Pakse – grens met Thailand Vanaf grens via Ubon Ratchathani naar Nakhon Ratchasima

Lees ook het reisschema voor:

Trans Mongolië Express

China

Vietnam

Cambodja

Thailand

In 2003, reisde ik een half jaar door Azië. Ik schrijf anno nu artikelen op basis van de aantekeningen in mijn dagboekjes (en kasboekjes) die ik toen bijgehouden heb. Hoe heb ik landen, bevolking en het reizen destijds ervaren, hoe was dat toen ik die landen nog eens bezocht?

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *