Nadat China twee maanden van het reisschema in beslag nam, stak ik te voet de grens over en belandde in Vietnam. Na veel hassle aan de Vietnamese kant, stapte ik in een louche minibusje dat met naar Hanoi zou brengen. Uren nam de rit in beslag, aangezien we bij elk dorp of een enveloppe met geld of een mobiele telefoon af moesten gaan geven (huh? – ja, dat dacht ik ook). Na China voelde Vietnam aan als een warm bad. Iedereen sprak er Engels er waren Westerse producten te krijgen en als je een bus- of treinticket nodig had, snapte men dat meteen en kreeg geen méiyŏu (te vertalen als: Ik heb het niet, ik wil het niet, ik heb geen zin om je te helpen/ er moeite voor te doen), zoals ik dat in China aan vele loketten aan moest horen.

Nee, dan Vietnam, met de relaxte tocht in Halong Bay, de geweldige trekking in Sapa, maar ook de hectiek van ontelbare scooters om je heen in Hanoi en HCMC en het vreemde Chicken Village en de ongerepte Mekong Delta. Van Noord tot Zuid, ik genoot van elke dag die ik in die land mocht doorbrengen.

3202a Hanoi

Volledig in balans @ Hồ Hoàn Kiếm Lake Hanoi

scan0007

Happy @ Hạ Long Bay

3400 Sapa

Met nieuw verworven vrienden en gids Danny op meerdaagse trekking in Sapa – en ja, ik heb een spijkerbroek aan –

scan0002

Vroem – Huế

3901 Dalat

In Chicken Village hebben ze …. een kip

28-08-2003 Nanning – Pingxiang (grens Vietnam) per trein te voet de grens overGrens – Hanoi per minibus
30-08-2003 Hanoi – Halong Bay per minibusHalong Bay per boot
01-2003 Terug in Hanoi
03-09-2003 Hanoi – Sapa per nachttrein
04-09-2003 Aankomst SapaMeerdaagse trekking omgeving Sapa
06-09-2003 Sapa – Hanoi per nachttrein
07-09-2003 Aankomst Hanoi
08-09-2003 Hanoi – Hue per nachttrein
09-09-2003 Aankomst Hue
11-09-2003 Hue – Hoi An per bus
13-09-2003 Hoi An – Nha Trang per nachbus
17-09-2003 Nha Trang – Dalat per bus
19-09-2003 Dalat – HCMC per bus
24-09-2003 HCMC – Mekong Delta
25-09-2003 Mekong Delta – grenspassage CambodjaAankomst Phnom Phen

Lees ook:

Reisschema half jaar backpacken in Azië | Trans Mongolië Express

Reisschema half jaar backpacken in Azië | China

In 2003, reisde ik een half jaar door Azië. Ik schrijf anno nu artikelen op basis van de aantekeningen in mijn dagboekjes (en kasboekjes) die ik toen bijgehouden heb. Hoe heb ik landen, bevolking en het reizen destijds ervaren, hoe was dat toen ik die landen nog eens bezocht?

6 antwoorden
  • Eva Hopstaken
   Eva Hopstaken zegt:

   Wat leuk om te horen Kim. Is het lang geleden dat je hier bent geweest? En welke stad/plaats vond je het leukste in Vietnam?

   Beantwoorden
   • kim
    kim zegt:

    Afgelopen zomer, dus nog vrij vers 😉
    Phong Nha was mijn favoriete plaats in Vietnam, tussen Hanoi en Hue in. Tegenwoordig zijn er veel toeristen en Phong Nha slaan veel mensen over. Het was prachtig! Wat was jouw favoriet?

    Beantwoorden
  • Eva Hopstaken
   Eva Hopstaken zegt:

   Hoi Kimber, mijn eerste keer in Vietnam was (dus) in 2003, de laatste keer in 2010 en ik zou zo weer terug gaan. Wat vond jij het leukst/mooiste in Vietnam?

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *