Search
Close this search box.

The Tiger Club Breda, de Parel uit het Oosten

The Tiger Club in Breda, de Parel uit het Oosten De parel van het Zuiden (Breda) is sinds december 2017 een parel rijker, The Tiger Club. Een nieuwe zaak op een vertrouwde horecaplek. Van Joegoslavische taverne en gemoedelijk eetcafé transformeerde het pand in de St.Janstraat zich tot Aziatische streetfood-bar. Hoogste tijd om eens een kijkje […]

Eetbar De Wagon Tilburg, treinleven, maar dan anders

Verrassing ‘Heb iets tofs gereserveerd. Ben jij nog nooit geweest’ verschijnt er op mijn telefoon. Een appje van een vriendin die in Tilburg woont. Eens in de zoveel tijd spreken we af in een leuk restaurant. Eten heerlijk en kletsen lekker bij. Een vorige keer, aten we bij RAW een hele toffe tent. Ik ben […]

Tsjechische gastronomie | 6 x ultiem smullen van deze gerechten

Tsjechische gastronomie

Tsjechische gastronomie is bij veel mensen onbekend, maar deze gerechten gaan je zeker verrassen. Kenmerkend voor de Tsjechische gastronomie is het veelvuldige gebruik van vlees. Met name varkens- en rundvlees vormen het hoofdbestanddeel van veel Tsjechische gerechten. Daarnaast houden Tsjechen enorm van dumplings. Deze machtige deegplakken van aardappel of brood worden bij veel gerechten geserveerd. […]

El Patio Pintxos y Vinos, een stukje Spaans Baskenland in Breda

El Patio Pintxos y Vinos Afgelopen zomervakantie (juli 2017) opende El Patio haar deuren. Een stukje Baskenland in Breda. Van El Mundo naar El Patio Op de plek waar jarenlang tapasbar El Mundo huisde, tref je tegenwoordig El Patio. Ook een Spaans georiënteerd eettentje, echter hier geen tapas op de menukaart, maar pintxos. “Een pintxo […]

Kookcursus Ubud | Proeven van de authentieke Balinese keuken

Een kookcursus Ubud. Daar konden we simpelweg niet omheen. Voor aanvang van de reis vroeg ik ons reismeisje (6 jaar) wat ze op Bali zou willen doen. “Een kookcursus!” Een kookcursus dus Ons meisje heeft het van geen vreemde. Ook ik vind het leuk tijdens het reizen, kennis te maken met de lokale keuken. Eerder […]

Jules Destrooper, een heerlijk koekje van Belgisch deeg

In de winkels op Schiphol maken ze steevast onderdeel uit van het assortiment. Ook op andere luchthavens sieren ze dikwijls de schappen. Wat is er zo bijzonder aan de koekjes van Jules Destrooper, dat deze wereldwijd ge- & verkocht worden en gegeten natuurlijk. OmniTraveler toog naar Lo, waar het allemaal ooit begon…. Jules Destrooper Er was […]

Jerk Chicken & Patties, de beste snacks op heel Jamaica

Natuurlijk, ik zou een heel verhaal kunnen houden over culinaire hoogstandjes. Over chique restaurants en ingewikkelde recepten. Waarom zou ik? Op Jamaica genoot ik immers het meeste van de snacks die de locals eveneens maar al te graag eten. Daarom gaat deze Travel Food Friday over Jerk Chicken & Patties. Patties Voor een snelle lunch, […]

Uit eten in Brugge | De lekkerste adresjes in de stad

De liefde van Brugge gaat door de maag: uit eten in Brugge Uit eten in Brugge is nimmer een straf. Hou je van lekker eten, dan zit je in deze Vlaamse stad goed, want Brugge is gemaakt voor lekkerbekken. Tijdens mijn verblijf in de stad vroeg ik Bruggenaren naar hun favo plekken in de stad. […]

Chinese streekgerechten om je vingers bij af te likken

Chinese streekgerechten, daar maak Inge Jansen blij mee. De Dominicus gids China heeft een grondige herziening ondergaan. Auteur Inge Jansen reisde vele kilometers kris kras door China. Speciaal voor OmniTraveler zet Inge haar favoriete Chinese streekgerechten op een rijte. Bovendien maak je kans op deze nieuwe Dominicus gids China. Chinese streekgerechten Iedereen die in China […]