Visum China aanvragen vlag

In september (2018) reis ik voor de zevende keer naar China. Dus ook de zoveelste keer het visum China aanvragen. Je zou denken dat ik dat intussen met mijn ogen dicht kan doen. Niets is minder waar. Hoe krijg je dat felbegeerde reisdocument in handen? Zo vraag je eenvoudig je visum China aan.

Visum China aanvragen

Er zijn tal van manieren om het Chinees visum aan te vragen. Dit is een van de gemakkelijkste. Waarom? Omdat je het simpelweg online aanvraagt.

Visum China aanvragen Verboden Stad Beijing

Lang leve online

Het visum China is eenvoudig online aan te vragen. Alles wat men van je wil weten ten behoeve van het visum, lever je digitaal aan. Gedoe met paspoorten aangetekend opsturen of naar de ambassade (visumkantoor) gaan, is volstrekt onnodig. Ongeveer een week voor vertrek ontvang je je visum. Heb je last-minute plannen? Geen nood! De digitale aanvraag voor je visum China is tot twee voor vertrek nog aan te vragen.

Wanneer je de aanvraag hebt doorlopen ontvang je een digitaal visum en een exemplaar per post. Het visum is op alle luchthavens en andere grenspassages te gebruiken.

Let op!

Deze gemakkelijke aanvraag, kent een maar…. Je dient met minimaal twee personen gelijktijdig te reizen. Reis je solo, of reis je wel samen maar met verschillende reisdata dan kun je geen gebruik maken van de online aanvraagprocedure.

Hoe werkt het precies?

Een E-visum China aanvragen kost je maximaal 10 minuten van je tijd. Ik denk – sterker nog ik weet het wel zeker – dat andere voorbereidingen als je naar China gaat, langer duren.

De visumaanvraag voor China regel je simpel via deze website. Indien je zelf niet over een zogeheten ‘uitnodigingsbrief’ beschikt kan E-visum.nl deze voor je verzorgen. Ga niet zelf zitten prutsen, de aanvraag een procedure voor China is tamelijk complex. Een foutje of een verkeerd document, betekent geen visum.

  • Vul het digitale aanvraagformulier in
  • Daarnaast lever je de volgende zaken aan: Kopie paspoort. Vlucht- en hotelreservering. Met name de hotelreservering is van belang. Je dient een bewijs van overnachting te hebben voor het gehele verblijf
  • Je aanvraag wordt nauwkeurig gecontroleerd alvorens deze ingediend wordt
  • 10 dagen voor vertrek ontvang je een digitale kopie van het visum
  • Daarnaast ontvang je een Track en Trace nummer zodat je weet wanneer je het officiële document per post ontvangt
  • Deze officiële documenten ontvang je doorgaans twee tot drie dagen na de digitale kopie per post.
  • Eenmaal bij de douane in China, toon je het visum en reist het land in (of uit)
  • TIP: indien aanwezig; maak gebruik van de zogenaamde Group Line

Visum China aanvragen Chinese Muur

Goed om te weten:

  • Het visum is geldig voor toerisme en zakenreizen.
  • Werken is NIET toegestaan met dit visum
  • Je kunt (slechts)  maximaal 21 dagen in China met dit type visum
  • Het betreft een zgn. single entry visum
  • Je visum China heet bij de autoriteiten een pre-authorized visum
  • Zoals eerder gezegd; dit type visum is enkel aan te vragen wanneer je met (minimaal) twee personen reist

Meer China:

Visum China aanvragen slapende verkoper
Astor House Hotel Shanghai
Dit wist je niet over de Verboden Stad in Beijing
De mooiste plekken in China

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *