Visum Myanmar aanvragen? Dat doe je zo!

Visum Myanmar aanvragen? Dat doe je zo!

Naar Myanmar reizen was een langgekoesterde droom van mij en mijn reismaatje. Wat willen we zien? Hoe lang blijven we? Gaan we alles zelf regelen? En niet vergeten hoe regelen we het Visum? Dat laatste was het simpelst van al, want je visum Myanmar aanvragen? Dat doe je zo!

Visum Myanmar:

Zelf vind ik het altijd een van de vervelendste dingen van het plannen van een reis; je visum aanvragen. Gelukkig hoef je voor het visum van Myanmar (in de meeste gevallen) niet zelf naar de ambassade, maar kun je het gemakkelijk zelf online aanvragen.

Visum Myanmar aanvragen_ Dat doe je zo! (1)

Waar moet ik rekening mee houden?

Ben je een reis naar Myanmar aan het plannen? Tof! Zoals je hier boven hebt gelezen, heb je voor dit land een visum nodig. Check even dit lijstje of je, voordat je met je aanvraag begint, aan alle aanvraageisen voldoet.

  • Je paspoort dient bij binnenkomst in Myanmar nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
  • Het e-visum dat je online aanvraag, dien je uitgeprint mee op reis te nemen
  • Een kleurenscan van een recente officiële pasfoto load je up bij je aanvraag. Geen recente foto, ga dan snel even langs de fotograaf
  • Reizen met een e-visum is alleen mogelijk als je via een van de volgende grensovergangen Myanmar binnenkomt;
    • Yangon International Airport
    • Mandalay International Airport,
    • Nay Pyi Taw International Aiport
    • Tachileik Land Border Checkpoint
    • Myawaddy Land Border Checkpoint
    • Kawthaung Land Border Checkpoint

Hoe gaat de aanvraag in zijn werk?

  • Het visum voor Myanmar is eenvoudig via het aanvraagformulier van E-visums.nl aan te vragen.
  • In maximaal vijf minuten vraag je het visum Myanmar aan.
  • Na betaling ontvang je binnen 48 uur, maar (uiterlijk) 72 uur je visum.
  • De betaling verricht je via iDEAL, overboeking of Mister Cash

Nadeel

Het officiele visum is ook te verkrijgen via evisa.moip.gov.m, Hier kleven twee nadelen aan;  Je dient de betaling met je creditcard te voldoen. En het aanvraagformulier is in het Engels in plaats van in het Nederlands.

Hoe lang kan ik met het visum in Myanmar reizen?

Het online visum Myanmar betreft altijd een single-entry visum. Je mag er dus slechts één keer het land mee binnen reizen.

  • Het toeristenvisum is 90 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum. Met dit visum mag je maximaal 28 dagen in Myanmar reizen

Mocht je in Myanmar gaan werken of langer in het land willen blijven, dan is het online visum niet voor jou geschikt. Geen nood, je kunt nog altijd naar Myanmar, maar je dient je visum aan te vragen bij de ambassade van Myanmar.

Meer Myanmar:

Highlights Myanmar | Reizen door een (ooit) gesloten land
Myanmar | Toen de gidsen de weg kwijt raakten tijdens de trekking tussen Kalaw & Inle Lake
Myanmar | Beachsafari in Maung Shwe Lay

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *